Szolgáltatásaink

Molnár Ferenc – Budapest, Pest megye és vonzáskörzete

Izsó Attila – KE megye és vonzáskörzete, Fejér megye

Gipszkarton álmennyezet

01.
Horganyzott profil vázra épül , 5cm-től bármeddig lefüggeszthető a kívánt magasságig és gipszkarton lappal borítjuk , akár több rétegben is.
Felette a kábelezés , fűtés , vagy bármi  könnyen,  gyorsan és biztonságosan elhelyezhető,  előre behúzható.
De sokszor a mennyezet építés oka az esztétikai takarás, mert például a  régi mennyezete megrepedt és  nem esztétikus . Vagy csak újra vágyik,  vagy egyszerűen spórolna és szigetelné .
 
Új építés esetén is ajánlott mert a beton födém sokszor nem túl szépen kivitelezett , nem egyenes.  Fa födém esetén pedig a gerendák között kiszigetelve , keresztbe mégegy réteg szigeteléssel , parazáró fóliával zárva egy  szép , szigetelt és nem utolsó sorban tűzgátlást is biztosító mennyezet kapunk megfelelő borítással.
De megoldás akkor is  ha magas a beltér , ha sok a fűtésszámla , vagy  csak megvilágitaná például egy ledes rejtett megvilágítással , akkor mindre megoldás a gipszkarton álmennyezet.
 

Gipszkarton válaszfal

02.
Házak esetében főfalak legtöbbször a mai napig téglából épülnek, természetesen az  ytong , beton és könnyűszerkezet mellett. 
De a válaszfalak esetében egyre nagyobb teret nyer a gipszkarton válaszfal rendszerek alkalmazása.
Nagy épületek, például toronyházak esetében a térelválasztó falnak,  már szinte csak gipszkarton falakat használnak. Bármilyen vastagságú fal kialakítható, hisz többféle profil és lapmérettel lehet tervezni.
 
Elterjedésének oka hogy gyors, tiszta , könnyű , valamint nem igényel vakolást és kicsi az önsúlya. Emellett  100% hogy függőleges mivel mindent lézerrel jelőlünk ki.  
Nincs “holker sarok” a fal és a mennyezet találkozásánál. 
Könnyen kábelezhető és megfelelő vastagság esetében a gépészet is könnyen szerelhető a falon belül.
Ezek mellet megfelelő rétegű borítással stabil és masszív .
Nagyon jó jangszigetelő hatást tudunk elérni ,  megfelelő szigetelés és megfelelő lap és  lapréteg alkalmazása esetén . 
Kialakítása közben a pontos  kimérés  és szerkezet felállitása után  a profilok kerülnek a helyükre. Ezután egy  oldalról lappal boritjuk és átadjuk a többi szakmának (villanyszerelés és gépészet). 
Majd ha ők kész vannak,  szigeteljük és a kontra oldalt zárjuk.

Tetőtér kialakítás

03.
Kis alapterületű vagy több generációs házak esében a legészerűbb megoldás a maximális hely kihasználásra , a tetőtér beépítés kialakítása. 
Megfelelő szigeteléssel és parazárással egy kellemes klímájú élettér nyerhető.
Emellett teljes értékű lakótér kialakítható, hisz a mennyezet valamint a ferdesík szigetelése és gipszkartonozása után,  gipszkarton válaszfalakkal kialakítható a kívánt élettér (szobák, vizes helységek, konyha).
 
Tetőtér esetében  minden esetben tűzgátló gipszkarton ajánlott . Ennek oka, hogy esetleges későbbi  tűz esetén,  a tartó  szerkezet  nem sérül.  Beépítés esetén érdemes a szigetelést több rétegben , egymást átfedve alkalmazni. Hisz ezzel rengeteg fűtés számlától óvjuk meg magunkat.
 

Előtétfal és előtéthéj

04.
Régi építésű házak felújítása közben  jövünk rá sokszor  hogy a fal nem egyenes , vagy dől valamilyen irányba, vagy a vakolat nem túl jó minőségű , így a vakolás majd  festés és glettelés súlyos forintokat emésztene fel.
Sokszor egyszerűen a fal állapota miatt , vagy a szigetelés hiánya miatt szeretnénk egyfajta esztétikai takarást.
De például, ha sok vezeték vagy cső menne a falban felújítás közben, akkor a legjobb megoldás ezekre ez a 2 fal típus. (például klíma vagy fűtés csövek)
Így nem kell hornyot vésni a kábeleknek, nem kell vakolatot javítani .
Ha ilyen gondja van , akkor itt a megoldás.
 

Szárazvakolat

05.
Ha nem akar bajlódni a vakolással , akkor erre megoldás a szárazvakolat.
Itt alapozás után gipszkarton ragasztóval,  gipszkarton lapokkal borítjuk a meglévő falakat .
 
 
 
 
141736714_707752210131382_8803041144208760352_n (1)
141601644_696945661188904_632879156173019989_n (1)

Installációs falak

06.
Köznyelvben dupla falak.
Ezekre akkor van szükség, ha nagy keresztmetszetű vagy nagy mennyiségű kábel vagy gépészet megy a falakban.
Ilyenkor 2 szerkezetet építünk így van hely mindennek a szerkezet gyengítése , kivágása nélkül. Leggyakrabban vizes helyiségekben használjuk.
 
 
 
 

Akusztikus gipszkarton menyezetek

07.
Ezek esetében elsősorban hanggátlás a cél, mint a neve is mutatja , mellette viszont nagyon esztétikus is.  Sokszor inkább emiatt alkalmazzák .
Külföldön nagy divatja van hosszú évek óta.  Perforált  és különféle mintában lyugatott gipszkarton lapok kerülnek beépítésre ezen típus esetében.
Ezekre rigips gyptone vagy rigitone vagy knauf cleano névre rákeresve kapunk ötleteket  későbbi terveinkhez.
 

Kazettás álmennyezet

08.
Legtöbbször irodák , iskolák vagy kórházak esetében találkozunk vele,  mert könnyen bontható mennyezetről beszélünk. Általában olyan helyeken alkalmazzuk, ahol sok gépészet valamint villanyszerelés megy a mennyezet felett.
Többféle lap és szerkezet közül választhatunk.  Legismertebb talán az Owa (sokan így is ismerik a típust), vagy Amf , Knauf , stb.
 

Fürdőszoba kialakítás

09.
Legtöbbször a meglévő falakat nem akarjuk vésni vagy bontani,  így gondot okoz  a megfelelő csövek és lefolyók megfelelő helyre való kiállása a gépészek számára a fürdőszoba felújítása közben . Ilyenkor installációs vagy szimpla gipszkarton fal szerkezetet építve tudjuk a falakban kényelmesen a megfelelő helyre “vinni” a csöveket . De ez új építés esetében is a legjobb és legolcsóbb megoldás.
 
Valamint egyre elterjedtebb a Geberit rendszerek alkalmazása vizes helyiségekben, amit szintén gipszkartonnal borítunk.
A pára miatt impregnált gipszkartont alkalmazunk a falak és a mennyezet esetében is.
Ezen felül akár falfülke,  vagy egyéb kisebb  tárolók is nagy népszerűségnek örvendenek napjainkban , például tusfürdő vagy sampon tartónak tusolóban. De akár épített tusoló fal is kialakítható. Igazából csak a fantázia szab ennek határt.
 

Dizájn kialakítások

10.
Rengeteg olyan dolog tartozik bele,  ami talán a legszebb és legmutatósabb része az általunk végzett munkának.
Ez esetben tényleg csak a képzelet szab határt.
Legyen az média fal , rejtett világítás kialakítás, akár LED marással is ,  bármilyen szintbeli léptetés, megvilágított dobozolás ,  ív, díszítő fülke, gipszkarton bútorok , polcok ezek kialakítása nem okoz gondot csapatunknak.
Ha ön megálmodta, mi ezt megvalósítjuk.  Ahogy egy kollégám mondta, a gipszkartonból nincs lehetetlen, maximum kicsit tovább tart.
 

Spalettázás, ablak csere utáni munkálatok

11.
Ház felújítások sarkalatos pontja sokszor például ablak csere esetén a régi redőny tok javítása.
Erre is megoldás a gipszkarton, mert   kiszigetelve  gipszkartonnal tökéletesen el lehet tüntetni .
Valamint az oldalsó legtöbbször sérült  , vésett és bontott  falrészt is körbespalettázva egy szép esztétikus végeredményt kapunk.
 
 
 

Dobozolások

12.
Dobozolásokkal az Ön által látni nem kívánt csövek  vagy egyéb olyan dolgok kerülnek eltüntetésre , amit nem szeretnénk látni.  Pl csövek , lefolyók, kábel kötetek.
 
 
 
 
IMG_1060
WP_20180528_11_08_46_Pro

Revíziós ajtók és padlás feljárók beépítése

13.
Olyan helyeken, ahol pedig későbbiekben bármihez hozzá kell férjen, revíziós ajtókat építünk be a gipszkarton falba,  vagy mennyezetbe, de  akár dobozba is.
Ritkán használt padlás esetében pedig, ha a mennyezet gipszkarton borítást kap, akkor a megoldás a beépíthető padlás feljáró beépítése.
 
 
 
 

Órabéres szolgáltatások

14.
Amennyiben valamilyen okból  más után kell dolgoznunk,  (például nem fejezte be az előző “szaki” a munkát,  vagy nem felelt meg  Önöknek, mert nem volt szakember, vagy egyébb okok miatt Ön elzavarta, sajnos hallottunk már ilyet),   akkor valakinek be kell fejeznie a munkát.
Erre találtuk ki órabéres szolgáltatásunkat, mivel sokszor az addig elvégzett munka sem megfelelő minőségű, így bontás a legjobb megoldás. Ezt nehéz m² árban kalkulálni,  így ezeket a munkákat órabéres díjazásban,  vagy előre megbeszélt összegben vállaljuk.